Henk Lakerveld stopt bij Leergeld na 15 mooie jaren

Created with Sketch.

Alblasserwaard/Vijfheerenlanden – Na bijna 15 jaar bestuurder te zijn van geweest van stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden, vindt Henk Lakerveld het wel mooi geweest. Hij kijkt met veel plezier en een goed gevoel terug naar een stichting waarvan hij zelf aan de wieg stond. Toen hij in 2008 van oud voorzitter Cees Nugteren de vraag kreeg of hij deelname aan een nieuw bestuur zag zitten, hoefde Henk niet lang na te denken. Vanuit zijn persoonlijke overtuiging staan omzien en dienstbaar zijn voor anderen centraal. Hij voelde zich geroepen om zich in te zetten voor kinderen en financieel kwetsbaren in de regio waar zelf woont en werkt. Henk heeft in Noordeloos een ingenieurs,- en architectenbureau en hij werd om zijn ervaring in het bedrijfsleven aangetrokken door de nieuwe stichting.

Toen de stichting in 2009 een operationele status kreeg, pakte Henk het penningmeesterschap met beide handen aan en stelde zich als doel een degelijke organisatie neer te zetten. Nu, 15 jaar verder, kan Henk tevreden zijn met het resultaat. De stichting is financieel gezond, haar doelstelling om zoveel mogelijk kinderen in de regio te helpen is gelukt en de samenwerking met lokale overheden en partners zit solide in elkaar. Henk vindt het mooi om na zo’n succesvolle periode af te sluiten. Op de vraag of alles gelukt is, is Henk ook heel duidelijk. Hij is van mening dat het verschil tussen ouders die net wel en net niet voor ondersteuning in aanmerking komen te groot is. Henk heeft zich altijd hard gemaakt voor de groep ouders die ‘net-niet’ in aanmerking kwamen voor ondersteuning. Ook had Henk graag meer balans gezien tussen publieke en private middelen. Hij houdt de wens dat er meer oog komt voor deze doelgroep net als de wens dat de budgetten blijven, maar de verstrekkingen minder worden.

Henk is voorlopig nog niet van plan om stil te gaan zitten. Dichter bij zijn expertise zal hij landelijk aansluiten bij een stichting die zich als taak stelt om o.a. oude kerkgebouwen te adviseren in duurzaamheid. Voor Leergeld heeft Henk nog één boodschap: “Houd het enthousiasme van het werk vast en blijf (ook bestuurlijk) oog houden voor de doelgroep!”

Het bestuur van stichting Leergeld is Henk Lakerveld zeer dankbaar voor zijn bedrage als penningmeester.