Ronde Tafel 63 Gorinchem doneert 1500 euro

Created with Sketch.

GORINCHEM – Stichting leergeld Vijfheerenlanden ondersteunt gezinnen met kinderen tussen de 4 en 18 jaar die niet de middelen hebben om kinderen aan buitenschoolse activiteiten te laten deelnemen. De donatie van 1500 euro zal gebruikt worden om kinderen weer te kunnen laten sporten.

De Ronde Tafel haalt elk jaar geld op door middel van serviceacties zoals het benefietdiner en wijn- en vleesacties en sponsort daarmee maatschappelijk betrokken doelen.

In het afgelopen jaar heeft de Ronde Tafel 63 Gorinchem diverse lokale doelen ondersteund vanuit haar tafelfonds. Zo zijn in het afgelopen jaar de Stichting Stolpersteine, Natuurcentrum en kinderboerderij Gorinchem, Jazzfestival Gorinchem en Stichting Hospice Gorinchem geholpen met een bijdrage. Het streven van de Ronde Tafel 63 is om een zo concreet mogelijk doel met de bijdrage te realiseren. Daarbij kunt u denken aan een nieuw speeltoestel, een les programma voor kinderen of het vervangen van noodzakelijke apparatuur. De ronde tafel 63 geeft deze bijdrage aan Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden, omdat de stichting momenteel veel ouders in de periode van maart t/m juni dit jaar heeft ondersteund met het uitdelen van noodzakelijke systemen (Laptops/tablets). Kinderen van ouders met een laag inkomen werden hiermee in staat gesteld thuis aan de onlinelessen deel te nemen. Het gevolg was dat bij de start van het nieuwe contributieseizoen er onvoldoende middelen waren om sommige kinderen ook te laten sporten. Met deze donatie wil de Ronde tafel 63 een bijdrage leveren om deze groep kinderen toch te laten sporten. Coördinator Bob van de Burgt geeft aan dat deze bijdrage meer dan welkom is voor de doelgroep van de stichting. “Juist in deze periode is het belangrijk dat kinderen blijven bewegen en hun sociale contacten buitenshuis op orde houden!” Stichting Leergeld kan met deze gift maatwerk maken voor kinderen waar dit hard voor nodig is!