Voor alle kinderen een cadeau!

Created with Sketch.

Nog even en de Sinterklaasperiode begint. Spannende tijd voor veel kinderen, niet altijd makkelijk voor ouders. Maar er is goed nieuws! Dit jaar ontvangen kinderen die woonachtig zijn in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden cadeaus tijdens pakjesavond. Zij hebben van Leergeld de mogelijkheid ontvangen om via een webshop één of meerdere cadeautjes uit te mogen zoeken.

Leergeld werkt al meerdere jaren samen met stichting Zakgeld en Kinderhulp, die deze actie voor de kinderen mogelijk maakt. Door deze samen werking kunnen 981 kinderen tussen de 0 en 13 jaar deelnemen aan deze actie. Ten opzicht van 2019 zijn er bij deze succesvolle actie 50% meer aanmeldingen.

Het project ‘Zak vol Geluk’ is een lokaal initiatief van stichting Zakgeld die sinds 2017 aan kinderen in (financieel) kwetsbare gezinnen een onvergetelijke Sinterklaasavond wil geven. In samenwerking met stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden werden kinderen, die bij de doelgroep van Leergeld horen, benaderd met de vraag om een verlanglijstje in te vullen voor pakjesavond via een speciaal ingerichte webshop van stichting Zakgeld. Hier maken 738 kinderen gebruik van.

Actie “Pepernoot” is een soortgelijk initiatief van Kinderhulp, dat voor 243 kinderen een mogelijkheid is om iets op pakjesavond te mogen uit pakken. Actie Pepernoot maakt onderdeel uit van een landelijke actie, die door het hele land is uitgezet in 2019 werden er door het hele land 89.977 kinderen blij gemaakt.   

Stichting Leergeld is dankbaar voor de samenwerkingen die zij zowel lokaal als landelijk hebben, juist de combinatie draagt eraan bij dat er geen één kind is dat met lege handen hoeft te staan. De kracht van verbinden is door deze samenwerking goed zichtbaar.